Ο ρόλος του ΑΚΕΛ,στη διάρκεια του Αγωνα της ΕΟΚΑ.

Οι εφιάλτες δεν έλειψαν ούτε από τον Κυπριακό Αγώνα!!

Επίσημα οι κομμουνιστές επρόδωσαν την ταυτότητα του Διγενή, όταν οι Αγγλικές μυστικές υπηρεσίες είχαν στην κυριολεξία λυσσάξει και δεν μπορούσαν να μάθουν ποιός τέλος πάντων ήταν αυτός που υπέγραφε «Ο Αρχηγός Διγενής».

Δεν ήταν όμως μόνον αυτό!

Στις 2 Απριλίου 1955, μία μόλις ημέρα μετά την ηρωϊκή προκύρηξη της Ε.Ο.Κ.Α., με την οποία ο Διγενής καλούσε ολόκληρο τον λαό να συμμετάσχει στον Εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα εναντίον των Άγγλων ο «Νέος Δημοκράτης», όργανο έκφρασης του ΑΚΕΛ, έγραφε:

«Οι δυναμιτιστικές εκρήξεις δεν έχουν καμμία σχέση με τον πραγματικό αγώνα του Κυπριακού λαού και μόνον ζημιά μπορούν να προκαλέσουν στον Κυπριακό αγώνα. Το ΑΚΕΛ προειδοποιεί για τη ζημιά που μπορεί να προκαλέσουν η τακτική των σαμποτάζ και της προβοκάτσιας…»!!

Έτσι είδε τον αγώνα της Ε.Ο.Κ.Α. το ΑΚΕΛ, που δεν ήθελε καμμιά μορφή αγώνα (η λέξη του ανεβάζει το αίμα στο κεφάλι ακόμη και σήμερα) και γι’ αυτό κήρυττε αποχή αλλά και πρόδιδε χωρίς ντροπή την ηρωϊκή αγωνιστική πορεία του Ελληνικού λαού της Κύπρου. Κι η ιστορία δυστυχώς επαναλαμβάνεται:

«Οι Τούρκοι ειν’ αδέλφια μας» φωνάζουν πάνω στο διαμελισμένο, μαρτυρικό σώμα της Κύπρου οι χορωδίες των Κομμουνιστών της Κύπρου σήμερα… και προσπαθούν να επιβάλλουν «κλίμα ειρηνικής συμβίωσης»…

Ευελπιστούν ότι όταν οι Τούρκοι υλοποιήσουν τα σωβινιστικά σχέδιά τους για την ολοκληρωτική κατάκτηση της Κύπρου θα τους κάνουν την χάρη και σαν αδέλφια τους δεν θα σκοτώσουν και δεν θ’ ατιμάσουν κομμουνιστές! 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s