Δεν ηττηθήκαμε ποτέ!ΠΡΟΔΟΘΗΚΑΜΕ!

Δεκάδες είναι τα τουρκικά στρατιωτικά νεκροταφεία με τους χιλιάδες νεκρούς εισβολείς διάσπαρτα στην κατεχόμενη Βόρεια Ελληνική Κύπρο. Δεκάδες επίσης στήλες με εκατοντάδες ονόματα Τούρκων, σε στρατόπεδα στρατιωτικά της Τουρκίας, για να μην είναι σε κοινή θέα και να θυμίζουν τις εκατόμβες νεκρών που θρήνησαν, μετά από μια μεγάλη ντροπιαστική τους «Νίκη».

Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ, Η ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΚΑΙ Η ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΥΡΟΜΑΧΙΚΩΝ ΤΗΣ ΟΛΙΓΑΡΙΘΜΗΣ ΑΛΛΑ ΗΡΩΪΚΗΣ ΕΘΝΟΦΡΟΥΡΑΣ, ΒΟΗΘΗΣΕ ΤΟΥΣ ΜΥΡΙΟΥΣ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ, ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡ ΟΛΙΓΟΝ ΜΙΑ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΗΤΤΑ. Η ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗ ΛΟΓΩ ΥΠΕΡΟΠΛΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥΑΡΙΘΜΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ, ΟΛΙΓΟΝ ΤΙ ΑΠΕΙΧΕ ΑΠΟ ΜΙΑ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΙΑΣΤΙΚΗ ΗΤΤΑ … ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΒΙΩΣΑΝ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΜΕΡΕΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ ΣΤΟ ΠΕΝΤΕ ΜΙΛΙ ΚΕΡΥΝΕΙΑΣ…

ΟΙ ΗΡΩΪΚΟΙ ΕΘΝΟΦΡΟΥΡΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΟΛΙΓΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΔΕΛΦΟΙ, ΑΝΤΙΣΤΑΘΗΚΑΝ ΜΕΧΡΙ ΕΣΧΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΣ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΟΤΙ ΟΙ ΜΥΡΙΟΙ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ …

Ω ΞΕΙΝ ΑΓΓΕΛΕΙΝ ΤΟΙΣ ΕΛΛΗΣΙ(Ν) ΟΤΙ ΤΗΔΕ ΚΕΙΜΕΘΑ ΤΟΙΣ ΚΕΙΝΩΝ ΡΗΜΑΣΙ ΠΕΙΘΟΜΕΝΟΙ …

Ο τουρκικός στρατός το 74 κατά την διάρκεια της βάρβαρης εισβολή, χρησιμοποίησε τα εφτά ανώτατα στελέχη στην στρατιωτική ιεραρχία, Νουρεντίν, Μπεντρεττίν, Ντεμιρέλ, Πολκάτ, Ντουγκέρ, Μπορατά, Ντεμιρμπάγκ, Εβρέν κ.ά. και την αφρόκρεμα του τουρκικού στρατού. Και όμως ντροπιάστηκαν από τους ολιγάριθμους ΕΚ, τις πρώτες μέρες στην ακτή της Κερύνειας θρηνώντας αμέτρητα θύματα, παράτις υπέρτερες δυνάμεις τους.

Τουλάχιστον 15 τουρκικά αεροπλάνα και δεκάδες τάνκς έχασαν επίσης οι εισβολείς …..

Η νίκη των βαρβάρων ελάχιστα απείχε από την ντροπιαστική ήττα. Αν η ηρωική εθνοφρουρά είχε επαρκείς ενισχύσεις και πυρομαχικά! Σημειώνεται ότι μετά την καταδρομική ενέργεια της 31ης Μ.Κ, στο τουρκικό φρούριο Κοτζά-Καγιά και την καταστροφή του τηλεπικοινωνιακού τους κέντρου, από το οποίο μετέδιδαν οδηγίες Τούρκοι αξιωματικοί και ΤΚ εξτρεμιστές, επήλθε πλήρης σύγχυση στις τουρκικές αποβατικές δυνάμεις οι οποίες αδυνατούσαν να αποβιβάσουν δεκάδες τουρκικά τανκςκαι στρατιώτες, την πρώτη μέρα, με επακόλουθο να έχουν σοβαρότατες απώλειες και την τρίτη ημέρα, να ζητήσουν επειγόντως μεγάλες ενισχύσεις, οι οποίες κατέφθασαν υπό την αρχηγία, όχι κάποιου ταγματάρχη ή συνταγματάρχη, αλλά του ισχυρού σκληρού Στρατηγού Ντεμιρέλ, ο οποίος και ευθύνεται για αρκετά εγκλήματα πολέμου και αυτός και οι επιτελείς του. ( Βιβλίο Εκτελέστε τους αιχμαλώτους… του Οργκάν.)

Οι Τούρκοι ποτέ δεν αποκάλυψαν τις τρομερές απώλειες που ειχαν. (Ούτε και στον Ετσεβίτ.) Ξένοι στρατιωτικοί αναλυτές και ανταποκριτές που έκαναν καταμετρήσεις σε ηρώα και νεκροταφεία στην Κύπρο και Τουρκία, μετά την εισβολή, μιλούν για χιλιάδες. νεκρούς εισβολείς με αδιάσειστα στοιχεία, τα οποία υπάρχουν και θα καταχωρηθούν

Εκατοντάδες τα θύματα των εισβολέων τις πρώτες μέρες. Πρόχειρο τουρκικό νεκροταφείο στη θέση 5μίλι της Κερύνεια με δεκάδες ομαδικούς τάφους μεταξύ των οποίων και ανώτερων αξιωματικών …

Φαίνονται εκατοντάδες τάφοι ατομικοί και ομαδικοί των φονευθέντων Τούρκων εισβολέων ανάμεσα τους και ανώτατων Τούρκων αξιωματικών π.χ. του αρχηγού των επίλεκτων δυνάμεων Καραοσλάνογλου κ.ά.π. Νεκροί όλοι από τα πυρά της ηρωικής εθνοφρουράς, η οποία με ελάχιστους στρατιώτες και πυρομαχικά, αντιμετώπισε τον πολλαπλάσιο και βαριά οπλισμένο Τουρκικό στρατό εισβολής κα τον καθήλωσε επί τρεις μέρες στον χώρο της απόβασης, μέχρι που οι εθνοφρουροί ξέμειναν από πυρομαχικά και ενισχύσεις. Οι Τούρκοι μέχρι σήμερα κρύβουν τον υπέρογκο αριθμότων θυμάτων τους, για λόγους γοήτρου, αλλά τα δεκάδες νεκροταφεία και εκατοντάδες μνημεία τόσον στην Κύπρο όσον και Τουρκία, αποδεικνύουν ότι πλήρωσαν πολύ βαρύ τίμημα για το έγκλημα τους αυτό!                                                                            

Στην Τουρκία όπως ανέφεραν ξένοι ανταποκριτές (CNN-ITN κλπ) σε αεροπορικές στρατιωτικές βάσεις, αλλά και στρατόπεδα τεθωρακισμένων, υπάρχουν μνημεία με δεκάδες νεκρούς πιλότους και οδηγούς τανκς, που και αυτό αποδεικνύει, επίσης ότι σε στρατιώτες αλλά και σε αεροπλάνα και σε τανκς οι απώλειες τους ήταν βαρύτατες. Τις τιμητικές αυτές στήλες οι Τούρκοι τις ανήγειραν εντός στρατοπέδων και όχι εντός πόλεων για αυτονόητουςλόγους…Δεν ήθελαν να είναι προς κοινή θέα οι τόσον μεγάλες απώλειες τους…Θέμα και πάλι γοήτρου, αφού στον τουρκικό λαό οι στρατιωτικοί γκαιμπελικοίπροπαγανδιστές ανέφεραν ότι με ελάχιστες απώλειες καταλάβαμε την Κύπρο… Zafer – Νίκη, Agir yalanlar – Bαριά αισχρά ψέματα….                                                                

Αν υπολογισθεί ότι κάθε στήλη καταγράφει περί τα 40-50ονόματα πεσόντων Τούρκων εισβολέων ( Χώρος εισβολής) και υπάρχουν περίπου 40 στήλες, τότε το σύνολο είναι άνω των …1500 νεκρών τις πρώτες μέρες της εισβολής. Η καταμέτρηση είναι με βάση τα αδιάσειστα στοιχεία, που είναι εμφανέστατα στις στήλες. Όποιοι αμφισβητούν ας κάνουν μια επίσκεψη, για του λόγου του αληθινού …                                                                  
Σημειώνεται ότι κατά την ηρωική κατάληψη των Τουρκοκυπριακών θυλάκων εκατοντάδες ΤΚ εξτρεμιστές σκοτώθηκαν, όπως επίσης και κατά την από λάθος επίθεση κατά των Τουρκικών πλοίων Αντατεπέ, Τσακμάκ, Κοτζατεπέ ( Τα εξέλαβαν ως Ελληνικά πολεμικά πλοία ) από Τουρκικά αεροπλάνα, θρήνησαν εκατοντάδεςνεκρούς…Επίσης η ηρωική επίθεση της ΕΛΔΥΚ που δεν ολοκληρώθηκε ( Λόγω ντροπιαστικής εντολής) ενώ βρισκόταν προ των πυλών του Κιόνελι όπου ο Ντεκτάςμε τους επιτελείς του το έβαλε στα πόδια, άφησε πίσω της εκατοντάδες Τούρκους νεκρούς, όπως και στο αεροδρόμιο Λευκωσίας και την Πράσινη Γραμμή, κόμβο Κολοκασίδη κ.α. όπως και κατά τις καταδρομικές επιχειρήσεις των ΕΚ λοκατζήδων με ηγήτορες Έλληνες αξιωματικούς κατά οχυρών Τουρκικών…..στον Πενταδάκτυλο… αλλά και αλλού.

.

Όπως προαναφερθηκε, τόσον στην Κύπρο όσον και Τουρκία διάσπαρτα είναι τα δεκάδες στρατιωτικά νεκροταφεία και μνημεία. Στην Τουρκία ειδικά τα έχουν εγκλωβίσει σε κλειστά τουρκικά στρατόπεδα, για να μην αποκαλυφθεί ο υπέρογκοςαριθμός νεκρών εισβολέων για λόγους γοήτρου… Βαρύ Τίμημα…! Κάτι που ποτέδεν υπολόγισαν, ότι θα πλήρωναν από μια λιλιπούτεια χώρα….                                                                                                   
Δεν είναι υπερβολή, οι πιο πάνω αριθμοίνεκρών εισβολέων, τους οποίους, ούτε οι Κύπριοι δεν υπολόγισαν, αφού μετά τις μάχες αποσύρονταν αμέσως για άλλες αποστολές και ως εκ τούτου ήταν αδύνατον να ασχοληθούν και με την καταμέτρηση των νεκρών Τούρκων εισβολέων. Κάποια στοιχεία θα μπορούσαν να δοθούν μόνο από το πολεμικό ημερολόγιο του αείμνηστουηρωικού διοικητή μου ταγματάρχη Κατσίμπρα Ευθύμιο, δ/τή της ηρωικής Εφεδρείας του ΓΕΕΦ.                                                                                                                      
Μετά τις μάχες είχαμε και την ευθύνη οπλοσυλλογής, από τους νεκρούς Τούρκους εισβολείς ( Αφού ελληνικά όπλα δεν μας εστάλησαν γίναμε … ρακοσυλλέκτες) και ο Δ/της μας τότε ταγματάρχης Κατσίμπρας κατέγραφε τα πάντα… Ευελπιστώ το ημερολόγιο αυτό κάποια στιγμή να βρεθεί από τον γιο του Ηλία, διότι υπάρχουν συνταρακτικά αποκαλυπτικά στοιχεία. Σημειώνω ότι ο Κατσίμπρας ανήκε στην ΕΛΔΥΚ και κατά την αντικατάσταση, επέστρεψε με τους άνδρες του εθελοντικά στην Κύπρο όταν άρχισε η τουρκική εισβολή – Οχηματαγωγό ΛΕΣΒΟΣ. ΗρωΊκόςΚυβερνήτης Λευτέρης Χανδρινό, ο οποίος παραπλανώντας τους Τούρκους όχι μόνο έφτασε στη Κύπρο και βομβάρδισε τον ισχυρό ΤΚ θύλακα της Πάφου και αποβίβασε την ΕΛΔΥΚ, κατά την αναχώρηση του αντί να πάρει κατεύθυνση προς Ελλάδα πήγε προς Αίγυπτο… Η Τουρκική αεροπορία εντοπίζοντας πολεμικά πλοία τα εξέλαβε σαν Ελληνικά που συνόδευαν το ΛΕΣΒΟΣ. Αποτέλεσμα … Βομβάρδισαν δικά τους πλοία με απώλειες εκατοντάδες τουρκους νεκρούς.

21 Ιουλίου 1974. Ή ώρα έδειχνε 2 και 35 μ.μ. Το τουρκικό πολεμικό πλοίο«Κοτζά-Τεπέ», μέλος τουρκικής νηοπομπής μαζί με άλλα δύο πλοία Γιουβένκαι Τσακμάκ, που έλαβαν διαταγή να καταδιώξουν το ΛΕΣΒΟΣ, μετά από την πέμπτη και χαριστική επίθεση πού δέχτηκα από τα τουρκικά F-104, βυθίστηκε στα ανοιχτά της Πάφου παίρνοντας στον υγρό τάφο του και ανυπολόγιστο αριθμό, από το πλήρωμα του θύματα της…. υπέρμετρης«πολεμικής αρετής» των Τούρκων, που μόλις πριν μια μέρα είχαν αποβιβαστεί στο βόρειο ανυπεράσπιστο τμήμα της Κύπρου. Και τα τρία πλοία την προηγουμένη είχαν ισοπεδώσει Ελληνικά παραθαλάσσια χωριά.Εκτός από την ναυαρχίδα  Κοτσά Τεπέ, που βυθίστηκε αύτανδρη και τα άλλα πλοία τέθηκαν εκτός λειτουργίας και μάζευαν τους εκατοντάδες νεκρούς τους … Σημειώνεται ότι από τα αντιαεροπορικά πυρά των τουρκικών πλοίων καταρρίφθηκααν και δυο … τουρκικά αεροπλάνα … κατά δήλωση των Τούρκων….. Οι εκτιμήσεις ισραηλινών πολεμικών παρατηρητών αναφέρουν 5 αεροπλάνα ….ΘΕΙΑ ΔΙΚΗ.                                                                                           
Αρχηγός του τουρκικού ναυτικούήταν τότε ό Ναύαρχος Κεμάλ Καγιατζάν ενώ αρχηγός της αεροπορίας ήταν ό Πτέραρχος Εμίν Άλπ-Καγια. Και οι δύο τέθηκαν υπό δυσμένεια από τον Ετσεβίτ.

Εν συνεχεία κάνοντας μια απλή αναγωγή, το κατά προσέγγιση σύνολο των νεκρών Τούρκων τις πρώτες μέρες, αγγίζει επιεικώς τα επίπεδα των 5-6000 Τούρκων νεκρών.

Ισραηλίτες στρατιωτικοί παρατηρητές εκτός από τα ειρωνικά σχόλια όσον αφορά την Τουρκική Εισβολή, σημειώνουν ότι οι απώλειες του στρατού εισβολής, ήταν δυσανάλογες σε σύγκριση με την ολιγάριθμο και σχεδόν άοπλη Κυπριακή Εθνική Φρουρά….Σε καμιά στρατιωτική σχολή του ΝΑΤΟ δεν διδάσκεται και ούτε αναφέρεται η Τουρκική Εισβολή του 1974. Απλά αναφέρεται από Νατοϊκούςαξιωματικούς ότι η Τουρκία πλήρωσε βαρύ τίμημα στη Κύπρο και αν ο Κυπριακός Στρατός ήταν πλήρως εξοπλισμένος το πλέον πιθανότερο θα ήταν οι Τούρκοι να …έπεφταν στην θάλασσα… για να φτάσουν κολυμπώντας στην Τουρκία, όσοι προλάβαιναν …

Στο δια ταύτα, με «επιμέλεια» τόσον η Τουρκία όσον και οι ΤΚ όντως κρύβουν μέχρι σήμερα τις βαριές απώλειες.. Κάποιος ερευνητής αν μπορούσε να *επισκεφθεί όλα τα τουρκικά μνημεία και νεκροταφεία και στην Κύπρο και στην Τουρκία είναι βέβαιονότι αθροίζοντας τους νεκρούς εισβολείς του 1974, θα είναι πολύ μεγαλύτερος, αν υπολογισθεί ότι και στην συνέχεια των μαχών η Εθνική Φρουρά μπορεί να είχε σοβαρές απώλειες μεν, αλλά σοβαρότερες είχαν οι μύριοι Τούρκοι. Αν παρουσιάζουν, ότι είναι χιλιάδες οι νεκροί Κύπριοι είναι στο μόνο σημείο που έχουν δίκαιο, διότι είναι βέβαιον, ότι οι εγκληματίες πολέμου, συμπεριλαμβάνουν τους αμάχους, γυναικόπαιδα και αιχμαλώτους πολέμου, που βασάνισαν κατέσφαξαν ή εκτέλεσαν εν ψυχρώ…μεταξύ αυτών και τον ήρωα αδελφό μου…..στενούς μου φίλους και συγγενείς …!

Όντως οι Τούρκοι Στρατηγοί της εισβολής απέκρυψαν τις σοβαρές απώλειες τόσον των νεκρών όσον και του πολεμικού υλικού, ακόμη και από τον ίδιο τον Ετσεβίτ. Μετά που αποκαλύφθηκαν, αρκετοί Τούρκοι αξιωματικοί, πέρασαν από στρατοδικείο και αγνοείται η τύχη τους…

Σημειώνεται ότι κάποιοι ξένοι ανταποκριτές αποκάλυψαν σποραδικές πληροφορίεςπερί του όγκου απωλειών της Τουρκίας, αλλά ο Τουρκικός στρατός απαγόρευσεαργότερα την είσοδο δημοσιογράφων σε στρατόπεδα και δημοσίευση πληροφοριών ή φώτο, για να μην αποκαλυφθούν αριθμοί, αλλά και ονόματα ανώτερων φονευθέντων αξιωματικών…

Ρόλος Κίσσσιγκερ και Αγγλοαμερικάνων  στο Βιβλίο Κισσιγκερ Years offrenewal page 47, about Cyprus, Στο βιβίο αυτό  αποκαλύπτει ότι …το 1974 στην περιοχή της Μια Μηλιάς οι Άγγλοι είχαν κατασκευάσει σταθμό υπερσύγχρονοπαρακολούθησης με ραντάρ παγκόσμιας εμβέλειας ( Εφεδρικό του Τρόοδους), του οποίου την διαχείρηση παρεχώρησαν στους Αμερικάνους, για να παρακολουθούν τις κινήσεις πυραυλικών βάσεων των Ρώσσων στο Kapustin και Tataram. Την κατασκοπευτική αυτή βάση οι Αμερικανοί «μυστικά» και ξαφνικά, την μετέφεραν μαζί με όλα τα σύγχρονα τους μηχανήματα σε άλλη βάση στην Μ. Ανατολή στις 11 Μαϊου 1974 για λόγους ασφαλείας δηλ. δύο μήνες πριν την Τουρκική εισβολή…Ποιος αδαής και εύπιστος λέει μέχρι σήμερα ότι τυχαίο ήταν το πραξικόπημα, τυχαία και η εισβολή;;; Οι Αγγλό –Αμερικανοί τα προγραμμάτισαν τέλεια σε συνεργασία με τους «συμμάχους» Τούρκους…Κινούσαν τους «πάντες» αφελείς, σαν πιόνια και ρομποτάκια, προ πολλού μέχρι, που πέτυχαν μαύρο ματ, στις 20 Ιουλίου 1974!

Μερικά ενδεικτικα αποσπασμάτα από συνεντεύξεις Τούρκων ανώτατων αξιωματικών στο βιβλίο της Άννας Ανδρεού «Ραντεβού με τους Στρατηγούς» προς εξαγωγήσυμπερασμάτων, όσον αφορά αντίσταση της μικρής Ελληνίδας Κυπρίας Κύπρου …

Η αποτυχία για τον τουρκικό στρατό ήταν πολύ κοντά. Ήταν τόσο κοντά, που το αποτέλεσμα θα ήταν πολύ διαφορετικό αν υπήρχε ενίσχυση της Εθνική Φρουρά και της ΕΛΔΥΚ.                                                                                          
Άννα Ανδρέου….Ξεκίνησα τις συνεντεύξεις έχοντας στον νου ότι βρισκόμαστε στο τέλος μιας εποχής. Οι Τούρκοι αξιωματικοί φεύγουν ένας-ένας από τη ζωή. «Πρέπει να καταγράψουμε την ιστορία», έλεγα σε όλους όταν τελικά κατάφερνα να τους συναντήσω.                                                
Ανάμεσά τους και ο αντιστράτηγος Μουζαφέρ Σεβέρ, ο οποίος από τις 20 Ιουλίου που έφτασε στην Κύπρο υπηρέτησε σε ένα από τα πιο κρίσιμα πόστα, στο Διοικητήριο του Σώματος Στρατού. Ήταν ο αξιωματικός που γνώριζε ανά πάσα στιγμή πού βρισκόταν η κάθε στρατιωτική δύναμη. Είχε συνεχή επαφή με όλες τις δυνάμεις και αποφάσιζε πότε και πού θα σταλούν ενισχύσεις σε συνεννόηση με τον σωματάρχη Νουρετίν Ερσίν.                   
Ο Μουζαφέρ Σεβέρ λέει κάτι που δεν περίμενα να το ακούσω από τον ίδιο. Και είναι σημαντικό να το λέει ένας αξιωματικός όπως αυτός, που είχε μια συνολική εικόνα της κατάστασης των τουρκικών στρατευμάτων. Η απόβαση παραλίγο να αποτύχει.

– Δηλαδή αν υπήρχε περισσότερη αντίσταση από την ελληνοκυπριακή πλευρά, τα πράγματα θα ήταν πολύ δύσκολα για σας…

– Πάρα πολύ δύσκολα θα ήταν. Ασφαλώς για τις μάχες πρέπει να πούμε αυτό: Αυτός που είναι ψύχραιμος και που βλέπει τις πραγματικότητες, αξιοποιεί τις καταστάσεις υπέρ του. Αυτοί το έκαναν, αλλά οι δυνάμεις τους άργησαν επειδή η Εθνική Φρουρά ακόμη νόμιζε ότι η απόβασή μας στην Κερύνεια ήταν παραπλανητική και περίμεναν ότι η πραγματική απόβαση θα γινόταν στην Αμμόχωστο και στην περιοχή της Μόρφου. Αν αυτό μπορούσαν να το σκεφτούν, ότι δηλαδή η πραγματική απόβασηήταν στην Κερύνεια, θα απέσυραν τις δυνάμεις τους από την Αμμόχωστο και τη Μόρφου και τότε τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά…

– Δηλαδή θα μπορούσε να είχαν αποτύχει οι τουρκικές δυνάμεις;

– Θα μπορούσε. Αν είχαν σκεφτεί ότι η απόβαση στην Κερύνεια ήταν πραγματική θα έφερναν τις δυνάμεις τους από την Αμμόχωστο και τη Μόρφου και θα ήταν πολύδιαφορετικά τα πράγματα.

Ήταν η πρώτη φορά που Τούρκος αξιωματικός έλεγε κάτι τέτοιο. Ότι η Εθνική Φρουρά ήταν τόσο κοντά να αποτρέψει την απόβαση αν κατείχε βαρύ οπλισμό και εφεδρείες….

Άλλωστε, ακόμη και στην ελληνοκυπριακή πλευρά δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν πως ο τουρκικός στρατός ήταν τόσο ισχυρός που δεν μπορούσε να αποτραπεί η εισβολή. Τελικά δεν ήταν ακριβώς έτσι. Η Εθνική Φρουρά θα μπορούσενα φυλάξει την Κερύνεια και να αποτρέψει την εισβολή με λίγη στρατιωτική βοήθεια από την μητέρα Ελλάδα. ΦΕΥ!

(Απόσπασμα από το Κεφάλαιο 3 «Αντιστράτηγος Μουζαφέρ Σεβέρ»).

«Τα τανκς δεν αποβιβάστηκαν στο πρώτο κύμα»

Σοβαρό πρόβλημα για τις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις προέκυψε και κατά την άφιξη των αποβατικών πλοίων στο Πέντε Μίλι της Κερύνειας. Ο αντιστράτηγος Σεβέρ μου αναφέρει κάτι που πρώτη φορά λέγεται: Ότι την πρώτη μέρα της απόβασης ο τουρκικός στρατός δεν κατάφερε να κατεβάσει τα τανκς που μεταφέρονταν στο πλοίο«TCG Ertuğrul».

– Στο πρώτο κύμα της απόβασης δεν αποβιβάστηκαν τανκς. Ωστόσο στο σχέδιο υπήρχαν. Εάν τα 17 αυτά τανκς έβγαιναν στη στεριά την επομένη το πρωί θα είχαν φτάσει στη Λάρνακα, θα είχαν φτάσει στη Λεμεσό επειδή δεν υπήρχαν τανκςαπέναντί τους για να τα σταματήσουν.

Από ιστορικά βιβλία του Α. Αντωνά, καταχωρείται ο πιο κάτω απόρρητοςαποκαλυπτικός χάρτης, που επιβεβαιώνει τα λεγόμενα των Τούρκων Στρατηγών. Αυτές ήταν οι βλέψεις τους. Η ηρωϊκή καθολική αντίσταση με αυτοθυσία των άοπλων εύτολμων Κυπρίων με την συμμετοχή ολίγων αδελφών Ελλαδιτών, απέτρεψαν τα αρχικά τους σχέδια για κατάληψη σχεδόν ολόκληρης της Κύπρου, με εξαίρεση ένα καντόνιο, όπου θα εγκλωβίζονταν οι Έλληνες Κύπριοι … Μια Νέα Ιουστινιανή στον ίδιο μας τον τόπο …O απόρρητος  χάρτης που ανευρέθη σε αιχμάλωτο Τούρκο Συνταγματάρχη ειδικών δυνάμεων. που συνελήφθη στις μάχες των Βορείων Προαστείων, όπου η Ηρωική Εθνοφρουρά, όχι μόνο κατατρόπωσε τους Βαρβάρους, αλλά και σθεναρά κράτησε τις γραμμές άμυνας Λευκωσίας. Ο Τούρκος κατά δήλωση του ονομαζόταν JESTINEL Savgul ή Sevgum(;).

Υπάρχουν σχετικές δηλώσεις του Γλαύκου Κληρίδη.

ΑΥΤΑ ΗΤΑΝ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΕΙΣΒΟΛΕΩΝ ΒΑΡΒΑΡΩΝ ΟΠΩΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΟΝΤΑΝ ΣΕ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΛΕΓΟΜΕΝΟΥ ΧΑΡΤΗ JESTINEL/ OPERATION ATTILA. Τop secretTurkish military map – Gok Gizli Turk AskeriHaritasi. O απόρητος αυτός χάρτης (ακριβές αντίγραφο)μαζί με άλλα απόρρητα έγγραφα,  ανευρέθη σε αιχμάλωτο Τούρκο *Συνταγματάρχη ειδικών δυνάμεων, που συνελήφθη στις μάχες των Βορείων Προαστείων, όπου η Ηρωική Εθνοφρουρά, όχι μόνο κατατρόπωσε τους Βαρβάρους, αλλά και σθεναρά κράτησε τις γραμμές άμυνας Λευκωσίας. Ο Τούρκος κατά δήλωση του ονομαζόταν JESTINEL Savgul ή Sevgum(;). Κατά την σύλληψη του προσπάθησε να καταστρέψει τα εγγραφα, αλλά τον καθήλωσε Κύπριος έφεδρος ανθυπολοχαγός (μαζί με άλλους εθνοφρουρούς που μάχοντο στα Β. Προάστεια Λσίας) της ηρωϊκής Εφεδρείας του ΓΕΕΦ υπό την διοίκηση του αείμνηστους δ/τη μου Ταγματάρχη τότε Κατσίμπρα Ευθύμιου υπό τον οποίο υπηρετούσα ως υποδιοικητής. Τα έγγραφα παραδόθηκαν άμεσα στα χέρια του Γλαύκου Κληρίδη μέσω του στενού του συνεργάτη φίλτατου μου αείμνηστου Παντελή Κούρου. Ο αείμνηστος Πρόεδρος  με την αμέριστοσυμπαράσταση όλων των Πολιτικών αρχηγών τα γνωστοποίησε άμεσα σε διεθνές διπλωματικό επίπεδο…. Με επακόλουθο να ανατρέψει τα περαιτέρω επεκτατικά σχέδια των εισβολέων …

Κρίνεται ότι α) Η σύμπνοια των Πολιτικών αρχηγών και β) Ο ηρωϊσμός της Ε.Φ. που κρατησε τις αμυντικές γραμμές Λευκωσίας απέτρεψαν τα χειρότερα. Όπως διαπιστώνεικάποιος με βάση τις σχεδιαζόμενες επιθετικέ ςενέργειεςτων εισβολέων, θα εγκλώβιζαν τους Κυπρίους σε ένα καντόνιο, μεταξύ περιχώρωνΠάφου και προαστίων Λάρνακας (Λεύκαρα). Τελικά όλοι Λεμεσιανοί ή μάλλον Πάφιοι θα γινόμασταν….διότι εάν οι υπέρτεροι βάρβαροι εισβολείς έφταναν μέχρι προάστια Λεμεσού κανένα ενδοιασμό δεν θα ειχαν για να την καταλάβουν.. Μια Ν. Ιουστινιανή σε πάτρια εδάφη..

*Σημειώνεται ότι ο Jestinel μετά την αναταλλαγή αιχμαλώτων … πέρασε από στρατοδικείο μαζί με άλλους αξιωματικούς, που συμμετείχαν στην πρώτη αποτυχημένηεισβολή … και έκτοτε αγνοείται η τύχη τους….

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: ΕΑΝ Η ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΕΤΟ, ΠΡΟΕΛΑΣΗ ΠΡΟΣ ΤΥΛΛΗΡΙΑ ΠΈΡΑΝ ΤΟΥ ΚΑΝΤΟΝΙΟΥ ΚΟΚΚΙΝΩΝ, ΜΕΧΡΙ ΠΑΦΟ. ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΠΡΟΕΛΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΛΑΡΝΑΚΑΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΛΕΥΚΑΡΑ….ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΜΕΧΡΙ ΛΕΜΕΣΟ….

Επιβεβαίωση των βλέψεων και σχεδίων των βαρβάρων, στο εξαιρετικό βιβλίο της διαπρεπούς δημοσιογράφου Άννας Ανδρέου «Ραντεβού με τους Στρατηγούς», όπου ο Τούρκος Στρατηγός Sever, επιβεβαιώνει ότι αν η ΕΦ δεν προέβαλλε σθεναρή ηρωική αντίσταση και κατόρθωναν οι εισβολείς, να αποβιβάσουν την πρώτημέρα, ικανοποητικό αριθμό πεζικού και τανκς, θα έφταναν μέχρι Λεμεσό και Λάρνακα….( Επιβεβαίωση χάρτη Jestinel.)

Απόσπασμα συνέντευξης.

– Γιατί δεν βγήκαν τα τανκς στη στεριά;

– Δεν κατάφεραν να τα βγάλουν. Αυτή είναι μια υπόθεση που κάνω εγώ. Λέω ότι μάλλον αυτό έγινε. Επειδή αυτά είχαν φορτωθεί. Πόσοι τόνοι είναι; 40 τόνοι τανκς. Τότε δεν υπήρχαν γερανοί σε κάθε πλοίο να σηκώσουν 40 τόνους τανκς. Αυτό ήταν για δική σας καλή τύχη… Να, σας έχω πει ότι κάνω έρευνα σχετικά με το ζήτημα της φόρτωσης στο σχέδιο. Αν το βρω θα βρω και την αιτία, αλλά τα τανκς δεν βγήκαν.

– Ούτε και αργότερα βγήκαν;

– Όχι δεν κατάφεραν να τα κατεβάσουν.

– Δηλαδή επέστρεψαν στην Τουρκία;

– Επέστρεψαν και μετά επανήλθαν. Ήρθαν στο τρίτο κύμα. Ήρθαν μαζί με τη Μεραρχία. Ήρθαν με το πλοίο ή το καραβάνι με το οποίο ήρθε ο στρατηγός Μπεντρεντίν Ντεμιρέλ. Τότε ασφαλώς ο χώρος είχε διευρυνθεί, η παραλία διορθώθηκε. Αν όμως έβγαιναν με το πρώτο κύμα τότε δεν θα υπήρχαν τανκςαπέναντί τους να τα ανακόψουν. Ναι υπήρχε ένα τάγμα τανκς σε ένα χώρο κοντά στο αεροδρόμιο Λευκωσίας. Νομίζω ότι ήταν κάπου 33 τανκς αλλά ήταν όλα τανκς της εποχής του Β Παγκοσμίου Πολέμου, ρωσικά τανκς Τ-34. Εμείς μάλιστα ήμασταν περίεργοι κάθε φορά. Πηγαίναμε στις παρελάσεις και περιμέναμε να δούμε αν θα περάσουν μπροστά από τον Μακάριο και πόσα θα παρουσίαζαν πρόβλημα και θα σταματούσαν μπροστά στον Μακάριο. Αλλά και πάλι, τρία-τέσσερα τέτοια τανκςήταν που μας έκαναν να ιδρώσουμε –για να το πω μαλακά– εκείνες τις τρεις πρώτεςμέρες της απόβασης.

«Μπορούσαμε να πάρουμε όλη την Κύπρο εκτός από το Τρόοδος»

«Εκτός από το Τρόοδος που προσφερόταν για ανταρτοπόλεμο, μπορούσαμε να πάρουμε την υπόλοιπη Κύπρο. Αλλά ο διοικητής Στρατιάς μας είπε ότι το Γενικό Επιτελείο Στρατού δεν επιθυμεί κάτι τέτοιο. Ο διοικητής Β’ Στρατιάς, στρατηγός Σουάτ Ακτουλγκά, είχε προτείνει να πάρουμε το Αεροδρόμιο Λάρνακας (εννοεί προφανώς το αεροδρόμιο Λευκωσίας, το οποίο δεν κατόρθωσαν να καταλάβουν και πανωλεθρία έπαθαν, όπως και την Πράσινη γραμμή κ.α. που υπερασπίστηκαν ελάχιστοι εθνοφρουροί υπό την αιγίδα του εύτολμου Ελλάδίτηαδελφού Αλευρομάγειρου Δημήτρη και άλλων Ελλήνων και Κυπρίων ηγητόρων.)

Είναι στρατηγικό , είπε. Αν εμείς παίρναμε τη Λάρνακα και το αεροδρόμιο, τότε θα ξεκινούσε αμέσως παζάρι και δεν θα κρατούσε τόσο πολύ το Κυπριακό. Το Γενικό Επιτελείο είπε όχι προς το παρόν.. Οι γραμμές θα είναι αυτές, είπε. Η πρόταση για κατάληψη της Λάρνακας ( Πάφου και μέχρι προαστίων Λεμεσού) ήταν μια πολύ καλή πρόταση κατ’ εμένα».

(Απόσπασμα από το Κεφάλαιο 2 «Πλοίαρχος Νεσέτ Ίκιζ»).

«Το τανκ πέρασε πάνω από τους στρατιώτες»

Ο Εργκίν Κονούκσεβερ τούρκος πολεμικός ανταποκριτής, μπήκε σε ένα από τα τανκςκαι προχώρησε μαζί με τα τουρκικά στρατεύματα, καλύπτοντας την προέλαση προςτην Αμμόχωστο. «Έβαλα μια κουβέρτα στο πίσω μέρος του τανκ κι έτσι πήγα στον πόλεμο. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος αν θέλεις να κάνεις τη δουλειά σου», μου εξήγησε. Είναι περήφανος για τη γενναιότητά του ως δημοσιογράφος στο μέτωπο του πολέμου.

Η Εθνική Φρουρά έβαλλε εναντίον των τουρκικών τανκς, σε ένα εκ των οποίωνβρισκόταν και ο *Εργκίν Κονούκσεβερ. «Με τη βοήθεια του Αλλάχ δεν μας χτύπησαν εμάς, αλλά υπήρχαν άλλα τανκς που χτυπήθηκαν, και αυτοί που βρίσκονταν μέσα κάηκαν».
Θυμάται ότι εκείνη τη μέρα καθ’ οδόν προς την Αμμόχωστο ένα καμουφλαρισμένο πολυβόλο έριχνε εναντίον των τουρκικών τανκς, αλλά τα τουρκικά άρματα συνέχισαν προς την κατεύθυνση του πολυβόλου μέχρι που το χτύπησαν και το αναποδογύρισαν. Καθώςαναποδογυριζόταν, έπεσαν 5-6 άτομα.

2Q==
«Υπολογίζω ότι το τανκ πέρασε πάνω από τους στρατιώτες. Εγώ τράβηξα τις φωτογραφίες αυτών των 5-6 ατόμων την ώρα που περνούσε το τανκ από πάνω τους», μου λέει ο Τούρκος δημοσιογράφος…..( Υπερήφανος ο τούρκος δημοσιογράφος για την βαρβαρότητα των συμπατριωτών του.)

*Ο ίδιος συνελήφθη αργότερα από τη ΕΦ και όλα τα φιλμ φώτο κατασχέθηκαν. Φυλάσσονται στο απόρρητο αρχείο ΓΕΕΦ – ΓΕΕΘΑ και καιρός είναι να βγουν στην δημοσιότητα, για να αποκαλυφθεί η βαρβαρότητα του τουρκικού στρατού και των ηγετών του…Εμείς ότι διαθέτουμε στο αρχείο μας θα το δημοσιοποιήσουμε σύντομα …

Τα περί κατευνασμού και επαναπροσέγγισης με τους θρασύδειλους βαρβάρους είναι ασύμβατα με τη πραγματικότητα και  την ιστορία… 

Σιγάν την αλήθειαν χρυσόν εστι θάπτειν. Πυθαγόρας

Τέλος, αν υπάρχει τέλος αφιερώνω σε όλους που πρόδωσαν και εγκατέλειψαν τους ολίγους Ελλαδίτες αδελφούς και τους Έλληνες Κυπρίους το πιο κάτω…

Είναι ένα απόσπασμα από συνέντευξη του ηρωικού *Στρατηγού Παναγιώτη Σταυρουλόπουλου Δτή της ΕΛΔΥΚ το 1974.

«ΕΜΕΙΣ ΚΥΡΙΟΙ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ ΔΕΝ ΗΤΤΗΘΗΚΑΜΕ. ΠΡΟΔΟΘΗΚΑΜΕ!!!»

*Ο Ηγέτης που με τα 318 Λιοντάρια και τους ολιγάριθμος συμπολεμιστές τους Έλληνες Κυπρίους του, που διέσωσαν την Λευκωσία από τα δόντια των Λύκων της Ασιατικής Στεππας σε έναν Αγώνα ,που σήμερα διδάσκετε από την Βρετανική Στρατιωτική Ακαδημία στους νέους Αξιωματικούς της. Η μάχη της Κύπρου ήταν  η πιο άνιση Μάχη της Ιστορίας στα τελευταία εκατό χρόνια του 20ου Αιώνα!!! Ένας εθνοφρουρός έναντι 50 βαρβάρων εισβολέων …. 300 τουρκικά τανκς έναντι 20 τανκς ΒΠΠ της Κύπρου, σμήνη δεκάδων τουρκικών αεροπλάνων έναντι μηδεν αεροπορίας της Κύπρου, 50 πολεμικά τουρκικά πλοία έναντι 2 παλαιών κυπριακών τορπιλλακάτων ΒΠΠ, που βυθίσθηκαν από την πρώτη μέρα …. Όλος ο ρωσικός οπλισμός της Κύπρου, προς ανακύκλωση ήταν ….
Αυτή ήταν η Ζωή η Πορεία και το Έπος ενός Πολεμιστή και των παλληκαριών του και αυτή ήταν η Αχαριστία της Πατρίδας τους που τους πρόδωσε και εγκατέλειψε!

ΟΙ ΗΡΩΙΚΟΙ ΕΛΔΥΚΑΡΙΟΙ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΜΥΡΙΩΝ ΒΑΡΒΑΡΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΕΙΣΒΟΛΕΩΝ…..ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΡΑΝΙΔΑ ΑΙΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΦΑΙΡΑ ΠΟΛΈΜΗΣΑΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΤΡΟΠΩΣΑΝ ΤΟΥΣ 50ΠΛΆΣΙΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥ….ΣΤΟ ΑΠΟΡΘΗΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΚΑΙ ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΤΩΝ ΒΑΡΒΑΡΩΝ ΣΤΟ ΚΙΟΝΕΛΙ, ΕΦΤΑΣΑΝ …. ΚΑΙ ΕΛΑΒΑΝ ΡΗΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ….ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΦΘΗΚΑΝ …ΜΑΤΑΙΑ ΑΝΕΜΕΝΑΝ ΕΦΟΔΙΑ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ…, ΟΠΩΣ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ, ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ…

Και  έπεσαν υπέρ πίστεως και πατρίδος, όπως οι 300 του Λεωνίδα, Νικημένοι, αηττήτως.

«Αιωνία δόξα και Τιμή σ’ εκείνους όπου στην ζωή των όρισαν και φυλάγουν Θερμοπύλες.

Και περισσότερη τιμή τούς πρέπει όταν γνωριζουν, πως ο Εφιάλτης θα φανεί στο τέλος κι οι μύριοι Μήδοι  θα διαβούνε.»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s