27 Μαρτίου 1948…Η Ελλάς απευθύνεται στον Γ.Γ. του ΟΗΕ και καταγγέλλει την υπό των κομμουνιστών βαρβαρότητα του παιδομαζώματος.

https://galanoleykoblog.files.wordpress.com/2015/03/eec62-1.png

Την 27ην Μαρτίου 1948, ο τότε Υπουργός των Εξωτερικών Τσαλδάρης, απηύθυνε εις τον Γενικόν Γραμματέα του Ο.Η.Ε. τηλεγραφικήν καταγγελίαν, δια των υπό των κομμουνιστών εφαρμοζομένων βαρβάρων μεθόδων, των επιδιωκομένων σκοπών και του διαπραττομένου αδικήματος.

Την δε 5ην Νοεμβρίου 1948, η 4η Αναθεωρητική Βουλή των Ελλήνων, έλαβε την εξής απόφασιν:

«Η Βουλή των Ελλήνων διαπιστούσα ότι εφαρμόζεται συστηματικώς υπό των συμμοριτών, πρόγραμμα γενοκτονίας δια του παιδομαζώματος και της ομηρίας. Ότι η σημειούμενη απαγωγή ομήρων είναι αποτέλεσμα ενόπλου και ωμής βίας ασκουμένης εις βάρος χηρών και ορφανών, των οποίων οι προστάται εσφάγησαν υπό των συμμοριτών.

Αποφασίζει

«Διαμαρτύρεται προς άπαντα τον πεπολιτισμένον κόσμον και ειδικώτερον προς τας Βουλάς των ελευθέρων εθνών και ποιείται έκκλησιν προς τον Ο.Η.Ε. όπως έλθη αρωγός εις το άνευ προηγουμένου τούτο δράμα των Ελλήνων και χωρήση άνευ αναβολής εις την λήψιν πρακτικών και αποτελεσματικών μέτρων, τόσον δια τον επαναπατρισμόν των απαχθέντων, καθώς και δια τον τερματισμόν της ανηκούστου ταύτης τραγωδίας.»

Η απόφασις αύτη προς τα Ευρωπαϊκά και λοιπά εν Αμερική κοινοβούλια, έσχεν, ως ήτο επόμενον, μεγάλην απήχησιν. Το θέμα του παιδομαζώματος ενοχοποιούν τα δορυφόρα κράτη άνευ της συμπράξεως των οποίων δεν θα καθίστατο δυνατή η διενέργεια του προγράμματος του κομμουνιστικού συγκροτήματος, ήχθη, κατόπιν πρωτοβουλίας της Ελληνικής Αντιπροσωπείας, αποτελουμένης υπό του Υπουργού Εξωτερικών κ. Τσαλδάρη, του μονίμου Υφυπουργού Εξωτερικών κ. Π. Πιπινέλη, του κ. Κύρου κ.λ.π. Προς συζήτησιν ενώπιον της Α” Πολιτικής Επιτροπής της Γ” Γενικής Συνελεύσεως του Ο.Η.Ε. εν Παρισσίοις, το Φθινόπωρον του 1948.


https://sklantzithres.files.wordpress.com/2013/03/index-2052.jpg

Τηλεγραφική καταγγελία ΥΠΕΞ προς ΟΗΕ, για το κομμουνιστικό Παιδομάζωμα

https://galanoleykoblog.files.wordpress.com/2017/03/ceb5cf86ceb7cebc-ceb5cebbceb5cf85ceb8ceb5cf81ceb9ceb1-28-3-1948.jpg

Η οικογένεια του δασκάλου Θωμά Μήτση. Ο πατήρ καταδιώκεται από το ΚΚΕ και διαφεύγει στην Κόνιτσα. Η μήτηρ κατακρεουργείται. Τα πέντε παιδιά μεταφέρονται άλλα στην Ουγγαρία, άλλα στην Ρουμανία. Εχάθησαν

(Κλικ για μεγέθυνση)

Εφημ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, 28-3-1948

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s