Δολοφονία Αστυνόμου Β΄ Μακροθύμιου Γεώργιου, 7 Δεκ. 1944

Ο Αστυνόμος Β΄ Μακροθύμιος Γεώργιος της Αστυνομίας Πόλεων,  κατά την περίοδο των Δεκεμβριανών του 1944 υπηρετούσε στο Β΄ Αστυνομικό Τμήμα Αθηνών στην περιοχή της Πλάκας.

Την 07-12-1944 το Αστυνομικό Τμήμα όπου υπηρετούσε δέχθηκε απρόκλητη επίθεση από πλήθος αναρχοκομμουνιστών (ΕΛΑΣίτες και ΟΠΛΑ), με σκοπό την κατάληψη του κτηρίου, τον αφοπλισμό των αστυνομικών, και όπως αποδείχτηκε αργότερα και την δολοφονία τους.  Όλη η δύναμη του Αστυνομικού Τμήματος αμύνθηκε ηρωικώς επί τρεις ώρες, και όταν τελείωσαν τα πυρομαχικά οι επιτιθέμενοι κομμουνιστές εισήλθαν στο Αστυνομικό Τμήμα όπου ακολούθησαν σκηνές κανιβαλισμού κατά των αστυνομικών. Ο Αστυνόμος Β΄ Μακροθύμιος Γεώργιος απήχθη ως «λάφυρο» από την ΟΠΛΑ Μπραχαμίου, και μεταφέρθηκε στα γραφεία της εκεί πολιτοφυλακής, όπου ο εν λόγω αξιωματικός επί 24 ώρες υπέστη μεσαιωνικά βασανιστήρια. Πιο συγκεκριμένα, αφού τον απογύμνωσαν τον τύφλωσαν με πυρακτωμένα καρφιά, του έκοψαν την μύτη, την γλώσσα και τα αυτιά, ενώ του πριόνισαν τα γεννητικά όργανα και τον λαιμό με κονσερβοκούτι.
Η σωρός του άτυχου αξιωματικού βρέθηκε τον Ιανουάριο του 1945 μετά την εκταφή του, όπου στην θέση της καρδιάς η οποία του είχε αφαιρεθεί, είχαν τοποθετήσει τα σιρίτια του βαθμού του.

Η περιγραφή του τρόπου θανάτου του εν λόγω αξιωματικού έγινε από το μέλος της ΟΠΛΑ Μπραχαμίου Βασίλειο Καραμπέτσο, ο οποίος παραδόθηκε στην Χωροφυλακή τον Ιανουάριο του 1945

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s