Εγκλήματα συμμοριτών:22/12/1944, Δολοφονία Πολυτίμης Χατζή

Πορεία προς τα Κρώρα. Δεκεμβριανά 1944.

Πολυτίμη Χατζή, 42 ετών, μητέρα 4 μωρών. Θύμα της «Αρχής της Οικογενειακής Ευθύνης» του ΕΑΜ/ΕΛΑΣ/ΟΠΛΑ/ΚΚΕ!

Ευτυχώς, έχει απογόνους που την θυμούνται και την τιμούν!

Ο σύζυγός της Αρβανίτης από τον Ασπρόπυργο, μοναχογυιός, ευκατάστατος, αρνήθηκε να συμμετάσχει στο ΕΑΜ/ΕΛΑΣ, και στοχοποιήθηκε ως «αντίδραση». Όταν έμαθε ότι κινδυνεύει πήρε την οικογένειά του –σύζυγο και τα 4 μικρά παιδιά- και πήγε στην Αθήνα. Ο ίδιος για την ασφάλειά του κατετάγη στα Τάγματα Ασφαλείας.
Ήταν η οδός σωτηρίας από την ΟΠΛΑ που οδήγησε χιλιάδες Έλληνες το 1944 στα Τάγματα, και τους οποίους η Αριστερά ταυτοποίησε εύκολα και ανεμπόδιστα ως δοσίλογους!.

Το ΕΑΜ/ΕΛΑΣ/ΟΠΛΑ/ΚΚΕ δεν ξέχασε. Αντίθετα, αφού δεν μπορούσε να βάλει στο χέρι τον ίδιο τον Χατζή, στράφηκε προς τη σύζυγό του. Η Πολυτίμη συνελήφθη στην Αθήνα στις 6 Δεκεμβρίου και οδηγήθηκε με πολλούς άλλους στο «σφαγείο» Κρώρα, στα Δερβενοχώρια, όπου «Λαοδικείο» την καταδίκασε σε θάνατο ως σύζυγο «δοσιλόγου».

Δολοφονήθηκε στο χωριό Πύλη των Δερβενοχωρίων στις 22 Δεκεμβρίου μαζί με άλλους δυό,  καθηγητή Λαμπίρη, 70 ετών και άνδρα αγνώστων λοιπών στοιχέιων
Στον τόπο της θυσίας της Πολυτίμης, οι συγγενείς της έχουν στήσει μνημείο και το Σάββατο, 29 Δεκεμβρίου 2018, έκαναν τρισάγιο στο οποίο  παρόντες ήταν και αρκετοί νέοι.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s