Ποιους θέλετε να καλύψετε ,κύριοι;

Ο πρώην Πρόεδρος της κυπριακής Βουλής, Γιαννάκης Ομήρου προέβη ανήμερα της 48ης μαύρης επετείου της τουρκικής εισβολής, σε μια καταγγελία, για την οποία δεν υπήρξε καμία αντίδραση. Ούτε από την Ελληνική, ούτε και από την Κυπριακή Βουλή.
Ο κ. Ομήρου κατάγγειλε ότι δεν τηρείται το πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ της Βουλής των Ελλήνων και της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας για την πρόσβαση στο υλικό του «φακέλου της Κύπρου».
Μέχρι το 2019 είχαν εκδοθεί οκτώ τόμοι με αυτούσιο υλικό από τα πρακτικά της «Εξεταστικής των πραγμάτων Επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων για τον φάκελο της Κύπρου».
Υπολείπονται 20 τόμοι. Ωστόσο, με την καθυστέρηση που σημειώνεται, τρία χρόνια μετά,ακόμη αναμένεται ο ένατος τόμος.
Υπάρχει, μια ακόμη διάσταση στο θέμα: Ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής έχει αναφέρει πως με βάση πληροφορίες, που έχει, η νέα έκδοση, ο ένατος τόμος, δεν θα περιλαμβάνει αυτούσια τα αυθεντικά πρακτικά.
Τι σημαίνει αυτό; Ότι το υλικό θα «φιλτράρεται». Τούτο σημαίνει πως μπορεί να μην περιληφθούν αναφορές, με απόφαση διαχειριστών του εγχειρήματος. Τούτο, εάν γίνει, θα επηρεάσει προδήλως και το τελικό συμπέρασμα.
Δεν μπορεί να φανταστεί κανείς ποιοι εξυπηρετούνται από την αλλοίωση των αυθεντικών πρακτικών. Εάν ισχύουν οι πληροφορίες, θα πρέπει να απαντηθεί το προφανές: Τι / ποιούς θέλουν να συγκαλύψουν; Η σιωπή πέντε ημέρες μετά την καταγγελία, καθίσταται ένοχη.


Αν θέλουμε πραγματικα να εορτάσουμε την «επανοδο» της δημοκρατιας στη Χωρα μας,η «απελευθερωση» της αληθειας για την ΠΡΟΔΟΣΙΑ της Κυπρου,ειναι ο μονος σωστος τροπος εορτασμου! Η μηπως,τοτε θα εχουμε «δημοκρατικους θρηνους» και κατάρες κατά «ιερών αγελάδων» και «εθναρχών»;;

Πέρασαν 48 χρόνια,και συνεχίζουμε να χλευάζουμε και να προσβάλλουμε την μνήμη των ηρωϊκών πεσόντων του 1974.

Να την βρασω τέτοια «δημοκρατία»!!!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s